E: vrtic.zupa@gmail.com | T: 020 / 485 - 029

Trodnevna radionica izrade ginjol lutaka u Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“

Svi 18, 2022

U sklopu EU projekta „Vrtić po mjeri“ od četvrtka 12. svibnja do subote 14. svibnja 2022. godine u Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“ održana je radionica izrade ginjol lutaka. Radionicu je vodila gđa Ivka Babić iz lutkarskog kazališta Svijet lutaka iz Zagreba.

U teorijskom dijelu odgojiteljice su se upoznale s osnovnim vrstama i karakteristikama kazališnih lutaka, a ideju za pravljenje svoje lutke mogle su dobiti temeljem izloženih lutaka iz repertoara kazališta. U praktičnome dijelu skicirale su i oblikovale modele lutki, kaširale ih i premazivale drvofiksom, a zatim su krojile odjeću i oblikovale dijelove tijela. Nakon što su odgojiteljice napravile ginjol lutke održale su kazališnu predstavu temeljem pripremljenog dramskog teksta.

Ovom radionicom odgojiteljice su se upoznale s procesom nastajanja i izrade kazališnih ginjol lutaka i lutkarske predstave u cjelini, a stečeno znanje i kreativnost moći će primijeniti u odgojno-obrazovnom radu Vrtića.

Ova radionica provodi se u sklopu drugog EU projekta Dječjeg vrtića „Župa dubrovačka“ kodni broj UP.02.2.2.16.0230, a financira se iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Više informacija

  • Lokacija: Dječji vrtić Župa dubrovačka

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda.

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.

logo donji

Top