E: vrtic.zupa@gmail.com | T: 020 / 485 - 029

Nastavljaju se edukacije u Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“

Velj 28, 2022

Proteklog tjedna u Dječjem vrtiću „Župa dubrovačka“ održan je trodnevni seminar na temu „Praktične edukacije odgojitelja, stručnih suradnika i asistenata u vrtiću za pružanje podrške djeci s teškoćama“ od četvrtka 24. veljače do subote 26. veljače 2022. godine.

Voditelj edukacije bio je Darko Kobetić, prof.reh. iz Centra znanja Profectus koji je u svojim teorijskim izlaganjima obuhvatio praktične primjere pružanja podrške djeci s teškoćama temeljene na samim iskustvima iz prakse. Polaznice seminara bile su stručna služba i odgojiteljice iz Dječjeg vrtića „Župa dubrovačka“ koje su se pridržavale epidemioloških mjera.

Neke od tema koje su odslušane su: stvaranje pozitivnog okruženja za razvoj inkluzije, rano otkrivanje djece s teškoćama, metode rada s djecom s teškoćama, kako pozitivno utjecati na socio-emocionalni razvoj djeteta s teškoćama, suradnja roditelja. Trećeg dana edukacije polaznice su sudjelovale na inkluzivnoj radionici u kojoj su izrađivale modele podrške djeteta s poteškoćama te su prepoznavale djetetove potrebe, interese i potencijale.

Zbog velike zainteresiranosti djelatnica Dječjeg vrtića „Župa dubrovačka“, a koje nisu uspjele nazočiti ovoj edukaciji organizirati će se još jedan trodnevni ciklus.
Navedena edukacija provodi se u sklopu nedavno odobrenog drugog EU projekta „Vrtić po mjeri“ UP.02.2.2.16.0230 Dječjeg vrtića „Župa dubrovačka“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

eu

Više informacija

  • Lokacija: Dječji vrtić Župa dubrovačka

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda.

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.

logo donji

Top